2019-09-16 16:09:00

KOLEKCE VZÁCNÝCH DIAMANTŮ Z AUSTRÁLIE

Společnost Rio Tinto, která vlastní věhlasný diamantový důl Argyle, představila svou kolekci vzácných růžových diamantů, kterou sestavila tak, aby prezentovala celé barevné spektrum růžových diamantů z tohoto významného ložiska.

Kolekce "The Argyle Pink Everlastings" obsahuje 64 pečlivě vybraných a certifikovaných lotů prémiových růžových diamantů z dolu Argyle všech odstínů.

Rio Tinto uvedla, že celková hmotnost diamantů z kolekce je 211.21ct, přičemž váha jednotlivých kusů je 0.14ct a méně. Důl pak poskytne certifikáty pravosti pro každou ze sbírek, a to včetně laserového označení. Ve snaze zdůraznit vzácnost diamantových sad společnost prozradila, že do avizovaného ukončení těžby vyprodukuje důl Argyle pouze přibližně 100ct podobných diamantů.

"Nashromáždění těchto diamantů z prokazatelného zdroje v různých tvarech, velikostech a barvách je výsledkem historického a pečlivého úsilí, které se pravděpodobně již nebude opakovat," řekl Alan Chirgwin, viceprezident prodeje a marketingu v Rio Tinto. 

kolekce argyle

Rio Tinto bude dražit sbírku společně s diamanty, které nabízí ve své každoroční aukci "Argyle Pink Diamonds Tender", o které jsme vás informovali ve článku: Rio Tinto představuje seznam výročních diamantů. Tender se bude konat v Singapuru, Londýně, New Yorku a Perthu v Austrálii. Nabídky budou uzavřeny 9. října.

Růžové diamanty z dolu Argyle můžete nalézt i v naší nabídce barevných diamantů či se o nich můžete dozvědět více na našem specializovaném webu www.ruzovediamanty.cz

 

Vybrané produkty


0.18ct Fancy Intense Purplish Pink/SI2 s GIA certifikátem
220 000 Kč bez DPH

2.24ct Y-Z/VVS1 s GIA certifikátem
275 000 Kč bez DPH

2.24ct Y-Z/VVS1 s GIA certifikátem
275 000 Kč bez DPH

0.33ct Fancy Intense Yellow/VS2 s GIA certifikátem
32 300 Kč bez DPH

Mohlo by Vás zajímat


Nejdražší dražený šperk roku se prodal v Ženevě
CELÝ ČLÁNEK >

Modrý diamant Infinite Blue míří do aukce
CELÝ ČLÁNEK >