Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

UNIKÁTNÍ DIAMANTOVÝ PRSTEN


V naší nabídce můžete nyní nalézt naprosto jedinečný diamantový prsten, který je osazen přírodním diamantem barvy VIOLET. Co tento prsten činí tak raritním nebo jak probíhala jeho výroba, se můžete dočíst v následujícím článku.

Centrální diamant

Dominantou prstenu je přírodní diamant o hmotnosti 0.12ct barvy FANCY GRAYISH VIOLET. Barva diamantu je jednou z nejvzácnějších na světě.

Dle dostupných informací bylo v historii prodáno pouze celkem 12ct. barvy Violet, proto byste počet aktuálně dostupných kusů mohli napočítat na prstech jedné ruky. Hmotnost diamantu tedy zhruba odpovídá 1% celosvětové produkce.

Vzácnost diamantu je navíc umocněna velmi dobrou čistotou VS2, protože diamanty barvy VIOLET se obvykle vyskytují v horších čistotách (SI2-I3).

unikátní prsten s diamantem

Diamant je dále vybroušen do briliantového tvaru, který je u barevných diamantů velmi neobvyklý, neboť pro dosažení výrazné barvy briliantu, musí být surový kámen nebývale sytě zbarven. Briliantový výbrus je u barevných diamantů nejhodnotnější.

Již samozřejmostí je mezinárodně uznávaný certifikát GIA a laserová inskripce čísla certifikátu na investičním diamantu. Vzhledem k tomu, že v současné době byl jediným známým zdrojem takto zbarvených diamantů důl ARGYLE v Austrálii, který ukončil svou činnost ke konci roku 2020, je zřejmé, že investice do těchto diamantů je vysoce perspektivní.

Informace k diamantovému prstenu

Při tvorbě designu prstenu hrálo prim podtrhnutí a maximální vyniknutí centrálního fialového diamantu. Prsten měl být bezpečný, avšak propouštět k diamantu dostatek světla. Vzhledem k těmto okolnostem jsme se ve spolupráci se zlatnickým ateliérem Petra Pluhaře rozhodli pro poměrně netradiční kus připomínající amfiteátr, kdy je vzácný diamant v centru dění.

Design prstenu navíc umožňuje světlu odraženému od menších bezbarvých diamantů vracet se směrem do středu a maximálně tak prosvítit centrální kámen, který tím naopak propůjčuje svůj fialový odstín okolním diamantům.

Zhotovení z 18k bílého zlata a osazení menších diamantů nejvyšší kvality (D-E/IF-VVS) je již jen pouhým, ale podstatným detailem k dovršení absolutní dokonalosti tohoto unikátního diamantového prstenu.

Průběh výroby investičního prstenu s centrálním briliantem

1) 3D vizualizace prstenu

3D vizualizace diamantového prstenu

2) Vytisknutí voskového modelu

Vytisknutí voskového modelu prstenu

3) Zlatý odlitek prstenu

Zlatý odlitek prstenu

4) Třídění a osazení diamantů

Třídění a osazení diamantů

5) Poslední detaily

Poslední detaily prstenu

6) Voilà!

Investiční zlatý prsten s centrálním fialovým briliantem je hotový.

Investiční zlatý prsten s centrálním fialovým briliantem

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?