2020-01-27 11:11:00

VVDIAMONDS JE ČLENEM FCRF

V posledních letech stále častěji informujeme naše návštěvníky stránek o vývoji trhu, mimořádných aukcích a novinkách v oblasti barevných diamantů a vzhledem k tomu, že se jedná o téma, které obecně přitahuje pozornost, nejrůznější zprávy o těchto vzácných drahokamech přinášejí také nezávislá a tradiční média. Jako odborníci však přinášíme mnohem víc.

Jsme předním českým prodejcem barevných diamantů, a protože chceme být i v tomto směru nadále těmi nejlepšími, neustále hledáme nové cesty jak našim klientům jejich nákup, ale i následné nakládaní s diamanty, usnadnit.

V minulých letech jsme například pro naše klienty, ale i ostatní investory, zprovoznili specializovaný portál VVDiamonds Professional, jež je určený pro obchod s diamanty a jinými drahými kameny v soukromém či firemním vlastnictví. Díky němu jeho uživatelé mohou tvořit své vlastní nabídky, ale také například ověřovat hodnotu a zhodnocení bezbarvých diamantů.

V loni jsme zprovoznili exkluzivní nabídku růžových diamantů z dolu Argyle.

A letos přinášíme další novinku, kdy se nám podařilo stát členem prestižního klubu The Fancy Color Research Foundation, jež je světovou autoritou v analýze barevných diamantů. VVDiamonds se tak ocitlo ve společnosti předních klenotnických firem jako například Cartier či Tiffany & Co nebo věhlasného aukčního domu Christie´s.

 

FCRF member

 

FCRF – The Fancy Color Research Foundation

FCRF je neziskovou společností podporující čestný obchod, vysoké etické standardy a průhlednost trhu s barevnými (FANCY) diamanty. Dále také provádí v tomto směru výzkum nebo vyvíjí inovativní nástroje a služby, aby zpřehlednila hodnocení těchto nejcennějších drahých kamenů.

Fancy Color Diamond Price Index (FCDI)

Součástí práce FCRF je také sledovat tržní chování a změny cen během velkoobchodních prodejů žlutých, růžových a modrých diamantů. Vývoj založený na jedinečných datech, získaných v reálném čase od nezávislých předních obchodníků v oboru, pak přenáší do exkluzivního indexu cen barevných diamantů.

Díky tomu pak mají klienti VVDiamonds zprostředkovaný přístup k datům z tohoto indexu a mohou si tak snadno nechat ověřit vývoj cen v kategorii barevných diamantů.

Máme přístup k raritním informacím

Jako člen FCRF máme též přístup k exkluzivním datům od mezinárodních gemologických laboratoří nebo těžebních společností produkující barevné diamanty. Díky nim pak můžeme sledovat a zprostředkovávat zajímavé faktory týkající se například dostupnosti diamantů s konkrétními charakteristikami.

 

Pro zajímavost: V minulém roce byl vybroušen pouze 1 z 73.000 barevných diamantů, který měl podobné charakteristiky jako Žlutý diamant 1.01ct Fancy Intense Yellow/VS1 s GIA a ALROSA certifikátem z naší nabídky!

 

Jako první jsme také informováni o nejnovějších poznatcích, nebo odborných článcích, které Vám samozřejmě budeme skrze naše stránky i nadále zprostředkovávat.

Vybrané produkty


0.30ct 8P (Fancy Light Pink)/SI2 s ARG certifikátem
650 000 Kč bez DPH

0.50ct Very Light Pink/SI2 s GIA certifikátem
259 000 Kč bez DPH

2.24ct Y-Z/VVS1 s GIA certifikátem
275 000 Kč bez DPH

1.72ct Y-Z/IF s GIA certifikátem
165 000 Kč bez DPH

Mohlo by Vás zajímat


Nejdražší dražený šperk roku se prodal v Ženevě
CELÝ ČLÁNEK >

Modrý diamant Infinite Blue míří do aukce
CELÝ ČLÁNEK >