Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

JAK ZMĚŘIT VELIKOST PRSTÝNKU


Máte v plánu požádat Vaši přítelkyni o ruku? Nebo chcete u příležitosti narozenin, výročí či jinak významné chvíle překvapit Vaši ženu skvostným prstenem s diamantem? Poradíme Vám, jak tento jedinečný okamžik prožít bez jakéhokoli zaváhání.

Velikost prstenu

Jak se velikost prstýnku určuje? Většinou se jedná o vnitřní průměr prstenu a častěji vnitřní obvod prstenu, který je udáván v milimetrech. U popisu prstýnku, tak můžete najít hodnoty jako velikost prstenu, velikost kroužku atd.

velikost prstenů - vnitřní průměr prstenu

Nejčastější dámské velikosti se pohybují od 52 až do 57. Takto značené rozměry jsou využívané v převážné většině evropských zemí. Výjimečně se můžete setkat s velikostmi, které jsou využívané v USA, a proto jsme pro Vás připravili přehlednou tabulku dámských velikostí.

Tabulka rozměrů prstenů

Na co si dát pozor

Před samotným měřením si uvědomte, na kterém prstě bude prsten nošen. U zásnubního prstenu, ale i snubních prstenů nezapomeňte měřit na správné ruce, protože naše dominantní ruka může být silnější. Při měření velikosti prstýnku nezapomeňte na to, že prsty na rukou mohou během dne několikrát změnit tloušťku. Správně vybraný prsten by neměl škrtit v horku, ale ani padat v zimě. Pozornost věnujte také velikosti kloubů, přes které musí prstýnek projít.

Způsoby měření velikosti prstýnku

Pokud jste rozhodnuti, že si vyberete prsten z naší nabídky, nebo si necháte vyrobit prsten na míru, nejsnadnější způsob, jak změřit velikost prstýnku, je domluvit si schůzku v naší kanceláři, kde Vám poradíme, jakou velikost i prsten vybrat. Pro ty, kteří chystají koupi prstenu jako překvapení, máme také možnost. Přijďte k nám jen s prstenem, o kterém víte, že dámě sedí. Prsten přeměříme a pak už jen vybereme ten nejhezčí pro její ruku.

Měřící kroužky

Dalším nenáročným způsobem jak určit velikost prstenu je přeměření s pomocí papírové předlohy.

Měřící kroužky předlohy

Tu si vytisknete v měřítku 1 ku 1 a prsten, o kterém víte, že dámě sedí, na předlohu přiložte. Po přiložení by hrana obrázku měla přesně dosedat na vnitřní hranu prstenu.

Po vytisknutí si raději vždy přeměřte kontrolní značku, abyste zjistili, zda rozměry odpovídají.

Co dělat, když vyberu špatnou velikost prstýnku?

Přes úporné snažení se Vám nepodařilo vybrat správnou velikost? Neklesejte na mysli. Rádi Vám vyjdeme vstříc a diamantový prsten upravíme.

banner - jak vybrat zásnubní prsten

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?