Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

MODRÝ DIAMANT Z DOLU ARGYLE V NAŠÍ NABÍDCE!


Je tomu již přes jeden rok, kdy byla nadobro ukončena těžba ve slavném australském dole Argyle, který se proslavil zejména svou úctyhodnou a soustavnou produkcí růžových diamantů. Statistiky dokonce uvádějí, že do roku 2020 pocházelo 9 z 10 vytěžených růžových diamantů právě z dolu Argyle, a tak lze napříč celým odvětvím stále výrazněji pociťovat ochromení nabídky drahých kamenů z tohoto jedinečného segmentu.

Dle dlouhodobého očekávání mělo zastavení těžby obrovský vliv na růst hodnoty růžových diamantů, ale také na jejich celkovou dostupnost. Ve srovnání s předchozími lety je kvalitní nabídka barevných australských diamantů na burze dramaticky omezena a některé kategorie jsou již prakticky nedostupné.

Proto by nás ani ve snu nenapadlo, že se nám právě v téhle době poštěstí rozšířit naši skladovou nabídku barevných diamantů hned o pět nových kusů s mezinárodními certifikáty vystavených v dole Argyle.

VVDiamonds - nabídka barevných diamantů z dolu Argyle

To ovšem stále není zdaleka vše! Mezi těmito drahými kameny jsou hned tři diamanty, které si svým zabarvením nebo hmotností jasně říkají o tu nejvyšší pozornost.

Růžový diamant 0.42ct 5P (Fancy Intense Pink)/I1

Růžový diamant 0.42ct 5P z dolu Argyle

Skvělá kombinace předních parametrů řadí tento růžových diamant opravdu vysoko v pomyslném hledáčku mnoha investorů. Tou nejvýraznější hodnotou je pak jeho hmotnost přesahující 0.40ct. Díky tomu se tento diamant řadí do prestižní skupiny, která v celém objemu vytěžených růžových diamantů z dolu Argyle zastupuje pouhých 0.8 %. Pozornosti také nemůže uniknout ani kvalitně zpracovaný brus a na oko velmi příjemný růžový odstín 5P bez modifikujících barev.

Odstín růžového stupně 5P

Modrý diamant 0.17ct BL2 (Fancy Grayish Blue)/SI2

Modrý diamant z dolu Argyle

K vyjádření unikátnosti této nabídky dopomůže jediný fakt. Dle statistik těžařské společnosti Rio Tinto připadal na 25 milionů karátů surových diamantů pouze jeden vytěžený fialový nebo modrý diamant. Modré diamanty z dolu Argyle jsou tak v současnosti na mezinárodních burzách zcela nedostupné a naši klienti se tudíž mohou stát majitelem doslova celosvětového unikátu. Za modrým odstínem stojí vzácný obsah vodíku a diamant byl ohodnocen druhým nejlepším stupněm BL2. Jsme přesvědčeni, že se jedná o nabídku se skvělým investičním potenciálem.

Odstín modrého stupně BL2

Růžový diamant 0.16ct 4PR (Fancy Intense Pink)/SI1

Růžový diamantu kapkovitého brusu z dolu Argyle

Drahokam precizně zpracovaného kapkovitého brusu o hmotnosti 0.16ct, jež je vzhledem ke svému hodnocení nabízen za velmi příznivou cenu. Barva tohoto diamantu byla oceněna již velmi intenzivním stupněm 4PR a za zmínku stojí také pro oko bezvadná čistota stupně SI1.

Odstín růžového stupně 4PR

Růžový diamant 0.33ct 1PR (Fancy Deep Pink)/I1

Červený diamant z dolu Argyle

Dokonale růžová a jen těžko přehlédnutelná barva staví tento diamant na nejvyšší stupeň klasifikační škály Pink Rosé. Vzhledem k sytosti tohoto stupně by nebylo výjimkou, že by jej Americký gemologický institut posoudil nejvzácnějším možným odstínem Fancy Red. Zkušení investoři dále ocení jeho hmotnost, která jej posouvá do ještě více omezenější skupiny růžových diamantů.

Odstín růžového stupně 1PR

Růžový diamant 0.15ct 4PR (Fancy Intense Pink)/VS2

Růžový diamant z dolu Argyle kulatého briliantového brusu

Po všech směrech dokonalý diamant nejvíce ceněného briliantového brusu a hmotnosti 0.15ct, jež svou pozornost získá nejenom okouzlující a velmi sytou barvou, ale také nadstandardním hodnocením čistoty stupně VS2. Růžových diamantů s takto vyváženými parametry je na současném trhu poskromnu a s poukázáním na jeho cenu se jedná o opravdu skvělou investiční příležitost.

Odstín růžového stupně 4PR

Pokud Vás některý ze zmíněných diamantů z dolu Argyle zaujal a máte k němu jakékoli další dotazy. Jsme připraveni Vám je zodpovědět a případně i osobně odprezentovat v naší kanceláři v Praze na Václavském náměstí.

Neváhejte se na nás proto obrátit elektronicky na chatu, emailu [email protected] nebo na telefonu +420 721 639 954.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?