Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

NOVÉ RŮŽOVÉ DIAMANTY V NAŠÍ NABÍDCE


Rok 2020 se nám pomalu překlápí do své poslední čtvrtiny a ve světě diamantového obchodu se s velkým napětím ubírá pozornost k jedné z nejočekávanějších událostí posledních let, která má v diamantovém průmyslu nastat.

Nejen, že byla ohlášena patrně předposlední výroční aukce růžových diamantů z dolu Argyle, o které jsme Vás informovali v následujícím článku: TENDER DIAMANTŮ Z AUSTRALSKÉHO DOLU. Nevyhnutelně se také blíží ukončení těžby v samotném dole a tím i jeho téměř čtyřicetileté historie, během které mohly spatřit světlo světa ty nejvzácnější diamantové unikáty.

Růžové diamanty z dolu Argyle

Této jedinečné situace na trhu s barevnými diamanty jsou si mimo společnosti Rio Tinto (vlastník diamantového dolu Argyle), vědomi také mnozí obchodníci a investoři, kteří se tak poslední měsíce velice intenzivně snaží získat do svého portfolia kvalitní a velmi cenné diamanty z australského dolu.

Reagují tím na aktuálně silně rostoucí poptávku, jež má společně s uzavřením dolu za následek značný nárůst hodnoty růžových diamantů, který s nejvyšší pravděpodobností bude i nadále gradovat s blížícím se termínem ukončení těžby, ale hlavně poté.


  • zarovka

    Vzhledem k současnému dění ve světě, které velmi ovlivnilo nejen diamantový trh, ale také celosvětově způsobilo období ekonomické nejistoty, se může setkat s významným nárůstem hodnot čirých diamantů napříč všemi kategoriemi. Podrobně jsme se o tomto faktu rozespali v následující aktualitě: Ceny diamantů v roce 2020


VVDiamonds se vždy snaží nabídnout svým klientům to nejlepší. Od počátku loňského roku tak výrazně investujeme do rozšíření nabídky Argyle diamantů a spustili jsme speciální informativní web Ruzovediamanty.cz.

Jelikož jsme si vědomi, že s postupem času bude stále obtížnější nalézt kvalitní a cenově dostupné kusy, neustále se snažíme rozšiřovat naši nabídku dokud to jde, a níže naleznete nové přírůstky. Každý z nich byl vybrán nejen z pohledu výjimečné kvality, ale i zajímavé ceny.

Růžový diamant 0.25ct 1PR (Fancy Deep Pink)/SI1 s ARGYLE certifikátem

Růžový diamant tvaru kapky

Diamant o hmotnosti 0.25ct, který byl s maximální přesností zpracován do tvaru kapky. Okamžitě zaujme svým nádherně sytým růžovým odstínem, která byla dolem Argyle ohodnocena tím nejvyšším stupněm 1PR.

Stupeň růžového odstínu 1PR

Není výjimkou, že diamanty tohoto barevného hodnocení jsou gemologickými laboratořemi oceňovány jako Fancy RED, tedy nejcennější barvou barevných diamantů. Při pohledu okem nelze v diamantu pozorovat žádné inkluze. Jedná se tak o jeden z nejvzácnějších diamantů v naší nabídce.

DETAIL RŮŽOVÉHO DIAMANTU

Růžový diamant 0.15ct 5PP Fancy Intense Purplish Pink/SI2 s ARGYLE a GIA certifikáty

Růžový diamant tvaru srdce

Intenzivně zbarvený růžový diamant tvaru srdce o hmotnosti 0.15ct, jehož sytý odstín byl ohodnocen stupněm 5PP. Číslo 5 označuje sytost barvy diamantu viz následující stupnice a zkratka PP popisuje jeho odstín. V tomto případě se jedná o “Purplish Pink”.

Stupeň růžového odstínu 5PP

U toho diamantu také zaujme jeho symetrie brusu, která je pro diamanty tvaru Heart velmi důležitá. V rámci daného rozpočtu se tak jedná o velmi intenzivně zbarvený diamant, který výrazně předčil naše očekávání.

DETAIL RŮŽOVÉHO DIAMANTU

Pár růžových diamantů 0.21ct 5P (Fancy Intense Pink)/VS1 s ARGYLE certifikáty

Párové růžové diamanty odstínu Fancy Intense Pink

Dokonale vybroušené párové diamanty z dolu ARGYLE jsou na trhu s barevnými diamanty velmi ojedinělé a co se týče nabídek světových burz již téměř nedostupné. Pro nás se jedná teprve o druhý pár, který našim klientům můžeme nabídnout, čímž se potvrzuje jeho výjimečnost.

Zkušené oko obchodníka upoutají také parametry tohoto diamantu, a to barva, která je bez dodatečného odstínu stupně 5P, ale i čistota VS1. Potenciál pro investory je tak u toho páru vskutku obrovský.

Stupeň růžového odstínu 5P

Fialový diamant 0.11ct BL2 Fancy Gray-Violet/VS2 s ARGYLE a GIA certifikáty

Fialový diamant odstínu Fancy Gray-violet

Barevný odstín diamantů BL2 (v případě hodnocení laboratoře GIA – Fancy Gray-Violet) je celosvětově nesmírně ceněný, zejména díky jeho obecně nízké četnosti mezi vytěženými barevnými diamanty.

Stupeň fialového odstínu 1PR

V případě fialových nebo modrých diamantů z dolu Argyle lze konstatovat ještě další zvláštnost, a to že jejich odstín vznikl díky stopovému prvku vodíku, který ve struktuře diamantů z jiných koutů světa nebyl nikdy nalezen. V naší nabídce jsme v minulosti již několik fialových diamantů z Argyle měli, ale vždy bylo nesmírně obtížné a je stále těžší najít další kus. Ačkoli byl diamant laboratoři GIA ohodnocen barvou Fancy Gray-Violet, zaujme na první pohled jasnou modrofialovou barvou, kterou můžete vidět i na fotografii.

DETAIL FIALOVÉHO DIAMANTU

Růžový diamant 0.15ct 4PR (Fancy Intense Pink)/I1 s ARGYLE certifikátem

Růžový diamant odstínu Fancy Intense Pink

Přírodní růžový diamant o hmotnosti 0.15ct, intenzivně růžového odstínu, který byl gemology dolu Argyle ohodnocen jako 4PR. I přes své velmi syté růžové zabarvení vychází diamant za velmi dobrou cenu a pro daný rozpočet je skvělou investiční příležitostí.

Stupeň růžového odstínu 4PR

Přesto, že je diamant ohodnocen stupněm čistoty I1, je při pohledu pouhým okem zcela bezvadný a vnitřní inkluzi je obtížné spatřit i s použitím 10x zvětšující lupy.

DETAIL RŮŽOVÉHO DIAMANTU

Růžový diamant 0.47ct 8PR (Fancy Light Pink)/VVS2 s ARGYLE certifikátem

Růžový diamant odstínu Fancy Light Pink

Diamanty v rozmezí hmotnosti 0.40ct až 0.59ct zastupují pouhých 0.8 % z celkového počtu zpracovaných růžových diamantů z dolu Argyle.

Poměr růžových diamantů z dolu Argyle na trhu

Tento diamant ale není vzácný jen díky své velikosti, ale také čistotě, jejíž hodnocení VVS2 je pro takto veliký a zároveň barevný diamant velice raritní. Upozornit si dovolíme i na jeho cenu, která je pro diamant této velikosti více než příznivá.

Stupeň růžového odstínu 8PP

Růžový diamant 0.24ct 8P (Fancy Light Pink)/VVS2 s ARGYLE certifikátem

Růžový diamant kulatého briliantu

Diamant o hmotnosti 0.24ct je viditelně růžového odstínu a byl zpracován do kulatého brusu, jež společně s tvarem Emerald patří mezi nejcennější.

Stupeň růžového odstínu 8P

Pro růžové diamanty je zcela běžné, že jsou “zdobeny” viditelnými přírodními inkluzemi, tento je však výjimkou. Jeho čistota spadá do extrémně vzácné skupiny hodnocení VVS2.

DETAIL RŮŽOVÉHO DIAMANTU

Růžový diamant 0.19ct 9P (Fancy Light Pink)/SI2 s ARGYLE certifikátem

Růžový diamant odstínu Fancy Light Pink

Přesto, že u diamantů z dolu Argyle je zcela běžné, že jejich hodnota přesahuje až miliony korun. Přinášíme Vám nabídku, která je určena pro klienty s nižším rozpočtem.

Takovému popisu odpovídá diamant o hmotnosti 0.19ct, odstínu Fancy Light Pink, který lze z pohledu investora získat za velmi zajímavou cenu.

Stupeň růžového odstínu 9P

Růžový diamant 0.15ct 3PR Fancy Intense Pink/VS1-2 s ARGYLE a GIA certifikáty

Růžový diamant odstínu Fancy Intense Pink

Tento diamant v sobě snoubí dokonalé parametry, neboť je kvalitně zpracován, velmi syté růžové barvy, perfektní čistoty. Diamanty z dolu Argyle, které jsou po všech směrech takto kvalitní, se stávají velmi nedostupným zbožím.

Stupeň růžového odstínu 3PR

V rámci rozpočtu kolem 0.5mil Kč se jedná o perfektní volbu, kterou vřele doporučujeme.

DETAIL RŮŽOVÉHO DIAMANTU

Naši kompletní nabídku růžových diamantů včetně novinek naleznete na již zmíněném specializovaném portále: Ruzovediamanty.cz

Zaujalo Vás naše portfolio, nebo máte jakékoli další dotazy k barevným diamantům? Jsme připraveni Vám veškeré otázky k této komoditě důkladně vysvětlit a sestavit Vám nabídku zcela odpovídající Vašim potřebám.

Neváhejte se na nás proto obrátit elektronicky na emailu [email protected] nebo na telefonu +420 721 639 954.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?