Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

NOVÉ RŮŽOVÉ DIAMANTY Z DOLU ARGYLE


Růžové diamanty z dolu Argyle jsou v současné době, podpořené nejistou ekonomickou situací, celosvětově velmi poptávány. Vzhledem k tomu, že je těžba v tomto proslulém dole od listopadu loňského roku již minulostí, lze předpokládat, že během několika let budou tyto vzácné a jedinečné kusy na trhu nedostupné.

Už nyní pak lze sledovat nedostupnost některých vzácných kategorií (modré, fialové či sytě zbarvené růžové diamanty).

Od poloviny roku 2020 je pro nás velmi obtížné nakupovat nové kvalitní kusy a po uzavření dolu se pořizování dalších kusů stává až nesplnitelným úkolem. Nedostupnost těchto vzácných diamantů má pak samozřejmě za následek značný růst jejich hodnoty, který bude s nejvyšší pravděpodobností i nadále sílit. Zejména po roce 2021, kdy společnost Rio Tinto vlastnící důl Argyle doprodá zbylé zásoby, které se jí podařilo před uzavřením dolu vytěžit.

Fotografie růžových diamantů z dolu Argyle

Pokud nyní uvažujete o investici, doporučujeme Vám proto této neopakovatelné investiční příležitosti využít dokud to lze a vězte, že její realizaci je s ohledem na růst cen a limitovanou nabídku lepší řešit doslova dnes než zítra. Níže pak zasíláme seznam nových kusů v naší nabídce se stručným popisem. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Růžový diamant 0.21ct 2PP Fancy Vivid Purplish Pink/SI2

Oválný růžový diamant z dolu Argyle

Velmi kvalitně zpracovaný diamant ve tvaru oválu o hmotnosti 0.21ct. Diamant vyniká extrémně vzácným sytým odstínem č. 2 na škále 9 – 1 purpurově růžové barvy (PP). Diamanty této kategorie jsou již celosvětově prakticky nedostupné. Velmi nás pak těší, že jsme mohli diamant takového hodnocení zařadit i do naší nabídky.

Růžový odstín stupně 2PP

Červený diamant 0.21ct 2P Fancy Purplish RED/I1

Červený diamant z dolu Argyle tvaru radiant

Červený diamant tvaru radiant o hmotnosti 0.21ct ztělesňuje barvu, která je mezi barevnými diamanty vůbec nejcennější (Fancy Purplish RED). Hodnotu diamantu navíc umocňuje ceněný australský původ. Diamant je vhodný pro investory s vyšším rozpočtem, kteří si přejí vlastnit unikátní a zcela jedinečný kus. Velmi doporučujeme.

DETAIL ČERVENÉHO DIAMANTU

Růžový diamant 0.15ct 7P (Fancy Pink)/SI2

Růžový diamant tvaru kulatého briliantu

Diamant ve tvaru kulatého briliantu o hmotnosti 0.15ct, který je perfektní volbou pro investory s nižším rozpočtem. Diamant je jasného růžového odstínu a oku bezvadné čistoty SI2.

Růžový odstín stupně 7P

Růžový diamant 0.15ct 4P Fancy Intense Pink/I1

Růžový oválný diamant z dolu Argyle

Oválný diamant o hmotnosti 0.15ct, který nabízí skvělý poměr cena / výkon. Diamanty odstínu stupně 4P, jsou již velmi syté barvy a nezřídka kdy bývají laboratoří GIA hodnoceny nejsytějším stupněm Fancy Vivid. Diamant překvapí i svou čistotou I1, která je při pohledu pouhým okem téměř bezvadná.

Růžový odstín stupně 4P

Růžový diamant 0.29ct 7PR Fancy Pink/VVS1

Růžový kulatý briliant u dolu Argyle

Kulatý briliant o hmotnosti 0.29ct, který je perfektně zpracován v úrovni Very Good – Excellent. Diamant má pro nálezy z dolu Argyle netypicky velmi kvalitní čistotu VVS1. Laboratoř GIA pak diamantu udělila střední stupeň sytosti Fancy Pink.

Růžový odstín stupně 7PR

Růžový diamant 0.22ct 4PR Fancy Intense Pink/SI2

Růžový oválný diamant 0.22ct 4PR z dolu Argyle

Růžové diamanty z dolu Argyle jsou obecně vzácné ve všech hmotnostních kategoriích. Tento se například svou hmotností 0.22ct řadí do velmi omezené kategorie diamantů o hmotnosti 0.20 – 0.29ct, které z celkového počtu zpracovaných diamantů z Argyle zastupují pouhých 5.7 %. Vzhledem k tomuto faktu a barevnému stupni 4PR je diamant dostupný za velmi příznivou cenu.

Růžový odstín stupně 4PR

Růžový diamant 0.28ct 1PR (Fancy Deep Pink)/VS2

Růžový diamant 0.28ct 1PR z dolu Argyle

Díky své nádherně syté barvě je tento nepřehlédnutelný diamant řazen na nejvyšší možnou příčku klasifikační stupnice Pink Rosé. Takovéto zařazení bývá nezřídka kdy posuzováno tím nejvzácnějším barevným odstínem Fancy Red, který jsme již zmínili při představení předchozího diamantu. K dosažení tohoto stupně chybělo diamantu jen velmi málo.

Růžový odstín stupně 1PR

Růžový diamant 0.18ct 4PP (Fancy Vivid Purplish Pink)/VS2

Růžové diamantové srdce z dolu Argyle

Doslova dechberoucí diamant o hmotnosti 0.18ct ve tvaru srdce, který je velmi oblíbený. Diamant je kvalitního stupně čistoty VS2, ale hlavně zaujme svou zářivou barvou a dokonalou brilancí. Takto po všech směrech kvalitní diamanty z Argyle, jsou opět téměř nedostupné.

Růžový odstín stupně 4PP

Vážení příznivci vzácných diamantů a investoři. Doporučujeme Vám zvážit investici do jakéhokoli z našich růžových diamantů, které jsou pečlivě vybírány a ihned k dispozici v ČR. Ačkoli děláme maximum proto, abychom naší nabídku měli co nejširší a sami tak využili zajímavého zhodnocení v podobě držby těchto diamantů, již citelně narážíme na vyčerpanost trhu. Jedná se tak bohužel pravděpodobně o jednu z posledních větších zásilek diamantů z Argyle, které pevně věříme, budou zářným bodem každého investičního portfolia.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat na tel. 00420 721 639 954 nebo emailu: [email protected]