Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

SPOLEČNOST TIFFANY ZAKOUPILA JEDNY Z POSLEDNÍCH DIAMANTŮ Z ARGYLE


Nová kolekce šperkařského gigantu Tiffany zahrnuje 35 drahých kamenů s velmi ceněným původem v australském dole Argyle. Součástí této kolekce je vyjma růžových diamantů, jež toto místo proslavily, i diamant nesmírně vzácné červené barvy.

Vzhledem k tomu, že byl důl v roce 2020 navždy uzavřen, využila společnost Tiffany možnosti nákupu hned 35 kusů z posledních nalezených růžových diamantů. Jednalo se tak o celkově největší nákup této společnosti v roce 2022.

Zhruba před jedním rokem došlo vedení společnosti Tiffany k výjimečnému rozhodnutí, a to, že uskuteční vůbec poslední možnou spolupráci s diamantovým dolem Argyle. Ten je situován v západní části Austrálie a do jeho uzavření v roce 2020 byl předním zdrojem růžových diamantů na světě.

Na tento proces jsme naše klienty a čtenáře upozorňovali v následujícím článku: RIO TINTO KONČÍ S TĚŽBOU V PROSLULÉM DOLE

Celý průběh nákupu posledních barevných diamantů z dolu Argyle velmi stručně shrnula přední gemoložka společnosti, která byla součástí tohoto vskutku ojedinělého procesu.

Nová kolekce šperkařského Tiffany zahrnuje 35 drahých kamenů

“Samotné rozhodování vedení společnosti nad jejich nákupem nevyžadovalo mnoho úvah.”

Výjimečný nákup za výjimečných podmínek

Šéf značky a výkonný ředitel společnosti, pan Anthony Ledru, řekl následující: “Museli jsme to udělat! A je skvělé, že za tímto rozhodnutím stála celá naše společnost.”

Tiffany diamantů z Argyle

K samotnému obchodu došlo koncem roku 2022, a nákup zahrnoval přesně 35 diamantů rozdílné kvality a mnoha odstínů. Mezi nimi se objevila například tradiční růžová barva nebo téměř purpurové odstíny. Jeden z kusů byl dokonce ohodnocen jako červený, tedy odstín, který je v současných nabídkách světových obchodníků, prakticky téměř nedostupný.

Zakoupené diamanty jsou vybroušené do mnoha různých tvarů a velmi široký je též rozptyl jejich hmotností. Přesto, že v nabídce byl i kus o váze 1.52ct, převážná část drahokamů se pohybovala v nižších hmotnostech, které jsou pro diamanty z dolu Argyle běžné.

Dokonce oproti čirým investičním diamantům, jejichž hodnoty jsou často nižší, se vskutku jedná o hmotnostně menší drahokamy. Přední gemolog společnosti, paní Reynolds se k tomuto faktu vyjádřila následovně: “Na pohled jsou sice malé, ale nedá se o nich pochybovat. Pokud jste zkušený sběratel nebo investor a uvědomujete si jejich vzácnost, musí vás tyto diamanty neskutečně přitahovat.”


  • žárovka

    Naše společnost VVDiamonds patří mezi velmi nízké promile obchodníků, kteří takto unikátní barevné diamanty mohou svým zákazníkům nabídnout přímo ze své vlastní skladové nabídky. Celou kolekci včetně velmi raritních kusů naleznete na našem specializovaném webu: Ruzovediamanty.cz


Jaká byla celková částka vydaná na jejich nákup?

Celkovou sumu, která byla vynaložena na nákup 35 kusů diamantů z dolu Argyle výkonný ředitel společnosti Tiffany neprozradil, ale vzápětí dodal “Jejich nákupní cena je naprosto neporovnatelná s jejich hodnotou v příštích pěti nebo deseti letech.” I tak se ale jednalo o nejvyšší částku, kterou Tiffany jednorázově vydalo pro nákup v minulém roce.

Zajímavostí také je, že přesné určení, jak zakoupené růžové diamanty budou využity, ještě nebylo rozhodnuto. Pan Ledru by je však rád všechny viděl použité do šperků s naprosto jedinečnými a unikátními designy. V první řadě byla celá kolekce představována vybraným klientům v New Yorku, načež se přesunula do hlavního města Kataru – Dauhá.

Lze předpokládat, že jejich prodejní ceny budou velmi vysoké, ovšem platíte za exkluzivní zboží nesoucí název “Diamanty z dolu Argyle” zmínila nezávislá gemoložka a autorka knižních bestsellerů o drahokamech a špercích, paní Renée Newman z Los Angeles. Veškeré okolnosti, jako uzavření dolu, neobvyklá rarita a stabilně rostoucí ceny bude mít podle ní za následek jejich výrazný růst na hodnotě.

Tiffany Argyle Kolekce

Pro srovnání jejich rozdílné hodnoty oproti čirým diamantům, lze uvést jednoduchý příklad, který mluví za vše. Běžně dostupné peckové náušnice s průměrnými diamanty o celkové hmotnosti 0.22ct v růžovém zlatě nabízí společnost za částku 1.250,-USD (27.500,-Kč), kdežto pár volných růžových diamantů z dolu Argyle, kdy každý váží “pouhých” 0.08ct si cení společnost J Fine z New Yorku na částku 28.000,-USD, tedy zhruba 616.000,-Kč.

Diamant obdobné kvality lze nalézt též přímo v naší nabídce a patří mezi ty nejvíce dostupné: Růžový diamant 0.08ct 8P (Fancy Pink)/SIAV s ARGYLE certifikátem

Růžový diamant 0.08ct 8P (Fancy Pink)

Investiční rozhodnutí Tiffany není pouze prvoplánové za účelem prodeje, ale celkově zapadá do širší obchodní strategie společnosti, která se takto snaží odlišit od jiných prestižních klenotnických domů. Toto rozhodnutí, kdy byly zakoupeny již nedostupné kusy diamantů, obchodní značku Tiffany povyšuje na úroveň, které se ostatní luxusní klenotnické značky nebudou již moci vyrovnat.

Pokud v současné době vysoké inflace a nejisté budoucnosti uvažujete nad ochranou svých finančních prostředků nebo se o přednostech diamantů z dolu Argyle chcete nechat námi přesvědčit, neváhejte se na nás obrátit. Naše nabídka je jednou z posledních příležitostí k investici do těchto jedinečných kusů s neuvěřitelným potenciálem budoucího zhodnocení a snadné likvidity.

Obrázky byly použity ze zdroje: Instagram.com/tiffanyandco, výhradně pro redakční účely.