Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

DIAMANTOVÁ SVATBA – PŘIJĎTE S ORIGINÁLNÍM DÁRKEM


Diamantová svatba patří po zlaté svatbě mezi nejoslavovanější a nejznámější výročí společného soužití mezi manželi. A tak není divu, že se okolo ní točí celá řada otázek, jak od samotných oslavenců, tak rodiny a gratulantů.

Nejčastěji se můžeme setkat s dotazy, jak diamantové výročí oslavit, s kým ho oslavit, jaký vybrat pro oslavence dárek, ale také po kolika letech vlastně diamantová svatba je?

Samotný počátek oslav diamantové svatby se klade do dob, kdy na britském trůnu panovala královna Viktorie. Tehdy její šedesátileté jubileum vlády bylo označeno jako diamantové a tento výraz se volně přenesl i jako název pro oslavy šedesáti let od doby, kdy si novomanželé vyměnili snubní prsteny. Po takové době společného soužití už oba partneři moc dobře vědí, že je život plný báječných okamžiků, ale dokáže být tvrdý jako diamant.

Dárek k diamantové svatbě

Jak už samotný název napovídá, po šesti dekádách společného soužití, by měla být žena obdarována diamantem. Ne nadarmo se říká, že diamanty jsou věčné. Tento nejtvrdší známý přírodní minerál už celá staletí obývá světové trhy a na prsten s diamantem tajně myslí snad každá žena. V poslední době jsou stále více populárnější barevné diamanty, které mohou mít nespočet barevných variant. Mezi ty nejvzácnější patří například zelené, modré nebo růžové diamanty. Své kouzlo a půvab mají však i žluté nebo bezbarvé diamanty, které jsou podstatně levnější a ve špercích vypadají skvěle.

dárek k diamantové svatbě

Diamant je nerost, který se dá skvěle zpracovávat a kombinovat s drahými kovy. Přáním zákazníka a jeho fantazii se meze nekladou. Šperky s diamantem mohou být například z bílého či žlutého zlata a jejich finální podobu si můžete sestavit sami v našem konfigurátoru šperků, nebo si šperk vybrat z nabídky hotových kusů.

Pro ženy je výběr celkem snadný a velice rozmanitý, ale jaký dárek k diamantové svatbě dát muži? Zůstaňte u diamantů. Certifikované diamanty se dají koupit samostatně, čistě za účelem jejich zhodnocení. Naše diamanty jsou vždy opatřeny mezinárodně uznávanými certifikáty (GIA, HRD nebo IGI). Tyto kameny jsou běžně zataveny v ochranném pouzdře nebo laserově číslovány na své rundistě.


Související produkty z naší nabídky


S veškerým výběrem Vám samozřejmě vždy rádi poradíme a diamant vybereme přesně podle Vašich přání, představ, a hlavně za zajímavou cenu.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?