Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

DRAŽBA RŮŽOVÉHO DIAMANTU MŮŽE TRHAT REKORDY


prsten s růžovým diamantem Pink Legacy

Věhlasný aukční dům Christie’s, známý pro své dražby uměleckých předmětů a drahých kamenů, chystá unikátní dražbu vzácného 18.96ct růžového diamantu FANCY VIVID PINK. Nejen Christie’s, ale i přední osobnosti diamantového průmyslu očekávají, že diamant bude vydražen za enormní částku. Odhad dražby je v rozmezí od 30 do 50 milionů amerických dolarů. Pokud by se tak stalo, znamenalo by to nejvyšší dražební cenu za diamant nejvýraznějšího odstínu Fancy Vivid barvy Pink.

Růžový diamant pojmenovaný Pink Legacy (v překladu růžové dědictví/odkaz), odstínu Fancy Vivid Pink je obdélníkového tvaru Emerald a jeho hmotnost je neuvěřitelných 18.96ct. Prodej tohoto nádherného drahokamu, patřícího do klenotů rodiny Oppenheimer, bude vlajkovou lodí pravidelné dražby „the Magnificent Jewels“ v ženevském aukčním domě. Pink Legacy je vůbec největším Fancy Vivid Pink diamantem, který kdy aukční dům Christie’s dražil. Diamant je navíc popisován jako „velmi čistý“.

„Objevení tohoto dříve nevídaného a pozoruhodného růžového diamantu způsobí nesmírné vzrušení mezi sběrateli a znalci diamantů z celého světa“, řekl Rahul Kadakia – mezinárodní ředitel prodeje šperků aukčního domu Christie’s. „Jeho výjimečné parametry ho bezpochyby řadí mezi světově nejúžasnější diamanty.“

Aktuální aukční rekord drží oválný diamant Pink Promise téže barvy Fancy Vivid Pink o hmotnosti 14.93ct, který Hongkongský aukční dům Christie’s prodal v roce 2017 za 32,5 milionu amerických dolarů. O této události jsme Vás informovali v článku: NEJCENNĚJŠÍ DIAMANTY? V ROCE 2017 RŮŽOVÉ!

Dražba diamantu Pink Legacy proběhne 13. listopadu 2018 v Ženevě v hotelu Four Seasons Hotel des Bergues. Do té doby bude aukční dům Christie’s diamant představovat v Hong Kongu, Londýně a New Yorku v průběhu 28. září–13. listopadu.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?