Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

NEJCENNĚJŠÍ DIAMANTY? V ROCE 2017 RŮŽOVÉ!


Rok 2017 byl pro obě nejznámější světové aukční síně Sotheby’s a Christie’s velice úspěšný. Dohromady se jim povedlo vydražit šperky za 1,1 miliardy amerických dolarů (22,7 miliardy Kč). Zároveň také obě společnosti tržily rekordní částky za prodej diamantů růžové barvy.

Nejdražší vydražený diamant na světe

O nejdražším vydraženém drahokamu na světě, jsme vás již v dubnu 2017 informovali, a to v článku: Růžový diamant Pink Star byl vydražen za rekordní částku

Tento počin měla na starost hongkongská pobočka aukční síně Sotheby’s. Té se podařilo vydražit diamant růžové barvy Pink Star (Růžová Hvězda) za rekordní sumu 71,2 milionu dolarů. Tato částka při tehdejším kurzu představovala 1,8 miliardy korun.

prsten s růžovým diamantem Pink Star

Obrovský úspěch zaznamenal v loňském roce také druhý z renomovaných aukčních domů Christie’s. Tomu se podařilo vydražit růžový diamant Pink Promise o hmotnosti 14,93ct za necelých 32 miliónů amerických dolarů, tedy 686 miliónů Kč při tehdejším kurzu. Tento prodej byl také rekordní, protože se u růžového diamantu podařilo posunout nejvyšší prodejní cenu za jeden karát.

Zájem o investiční šperky roste

Oba tyto rekordní kameny byly zasazeny do investičních prstenů, které se v posledních letech těší stále větší oblibě – jeden z unikátních investičních prstenů naleznete, také v naší nabídce.

Momentálně jsou barevné diamanty v hledáčku mnoha investorů. Nejen kvůli jejich unikátnosti, ale také díky každoročnímu růstu indexu cen. Jak můžete vidět z následujícího grafu z dat společnosti The Fancy Color Research Foundation, index ceny růžových diamantů, ale i ostatních barev v posledních deseti letech významně vzrostl.

prsten s růžovým diamantem Unique Pink

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?