Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

KOMPLETNÍ DIGITALIZACE CERTIFIKÁTŮ GIA DO ROKU 2025


Americká gemologická laboratoř GIA, jako nejvyšší autorita v hodnocení diamantů plánuje během příštích tří let, převést všechny své papírové certifikáty do digitální podoby. Tento přechod by měl být zahájen roku 2023, a to pro velmi žádané certifikáty pod službou GIA Diamond Dossier®, které jsou vydávány k diamantům s hmotností pod jeden karát.

GIA si od digitalizace svých certifikátů slibuje zvýšení jejich bezpečnosti, oproti dnes standardním papírovým podobám a tím pádem také vyšší úroveň ochrany konečných spotřebitelů. Zákazníci také budou moct ocenit pohodlnější a bezpečnější přístup k důvěryhodným informacím, prostřednictvím nově přepracované aplikace GIA.

Komplexní digitální program GIA by měl také obsahovat novou službu pro porovnání laserových inskripcí GIA Match iD. Ta bude dostupná s inovativním přístrojem GIA Match iDTM, který po naskenování laserového číslování na rundistě diamantu, ověří pravost diamantu prostřednictvím převratné patentované technologie umělé inteligence (AI).

Kompletní digitální certifikáty GIA

Generální ředitelka společnosti GIA, Susan Jacquesová, k těmto změnám uvedla: “Digitální certifikace navazuje na desetiletí našich inovací a posunuje tak naše poslání ochrany spotřebitelů na další úroveň.” Nový přístup pak podle jejích slov nabídne zákazníkům nejen moderní a poutavý zážitek, ale také posune odvětví hodnocení diamantů směrem k udržitelné budoucnosti. Převedení všech papírových zpráv laboratoře GIA do digitální podoby ušetří ročně 20 tun papíru a 18,5 tun plastu. Zároveň také sníží uhlíkové emise související s dopravou materiálů a přepravou samotných certifikátů.

Americká gemologická laboratoř – GIA je již dnes známá svým jedinečným spojením prestižního výzkumu, vývoje produktů a odborných znalostí v oblasti hodnocení drahých kamenů. Nově však chce plně využít sílu umělé inteligence a cloudové technologie, aby ještě více posílila své postavení na trhu.

Digitální služba Diamond Dossier® stojí na třech dynamických prvcích:

  • Aplikace GIA pro maloobchodníky a spotřebitele k bezpečnému prohlížení, ukládání a sdílení informací o jejich diamantech a získávání informací o jejich parametrech dle standardu 4C.
  • Nástroj Match iD s patentovou technologií AI, umožňující ověření digitálního certifikátu pomocí snímání laserové inskripce diamantu.
  • Nové možnosti a prožitek z digitálních reportů v aplikaci GIA.

Výše uvedené novinky a jejich podrobnosti představí GIA již 10. června na výstavě JCK Las Vegas.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?