Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

MILIONOVÁ OČEKÁVÁNÍ PŘI DRAŽBĚ BÍLÉHO DIAMANTU


Prestižní aukční síň Christie’s nabídne ve své nadcházející dražbě v New Yorku prodej stokarátového diamantu, jehož cena by mohla vyšplhat až na 18 milionů amerických dolarů.

Přírodní diamant o hmotnosti 103ct vybroušený do emeraldového brusu se pyšní nejlepšími možnými parametry barvy D s dokonalou čistotou stupně Flawless. Drahokam s výstižným názvem Světlo Afriky (Light of Africa diamond) se také řadí do prestižní a extrémně vzácné třídy diamantů IIa, které neobsahují dusík ani další běžné příměsi.

Díky kombinaci těchto faktorů se bude jednat o hlavní dražební předmět aukce s názvem “Velkolepé klenoty”, jež proběhne v rámci aukčního seskupení “Christie’s luxury week”.

Diamant světlo Afriky o hmotnosti 103ct

Emerald byl vybroušen z původně 299.3ct surového diamantu, nalezeného těžařskou společností Petra Diamonds v lednu roku 2021, a to v dole Cullinan v Jižní Africe. Z jeho původní hmotnosti, tak po zpracování zbylo “pouhých’” 34.4 %.

Ještě tentýž rok v březnu bylo Světlo Afriky prodáno za částku 12.18 milionu amerických dolarů společnosti Stargems DMCC se sídlem v Dubaji. Výši této částky lze opodstatnit tím, že se jednalo o 3. nejkvalitnější diamant, který od získání dolu Cullinan roku 2008 společnost Petra Diamonds nalezla.


Zaujal Vás diamantový brus smaragdového tvaru? Naleznete je i v naší nabídce.


Christie’s před samotným prodejem představí diamant 6. května v Ženevě a 22. května v Hong Kongu. Následně bude k vidění od 3. června v New Yorku, kde 8. června pravděpodobně získá nového majitele.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?