Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

Nejdražší dražený šperk roku se prodal v Ženevě


Prsten se 17,61 karátovým modrým diamantem se v úterý v prostorách aukční síně Christie’s v Ženevě prodal za částku 44 milionů dolarů a stal se tak nejdražším draženým šperkem roku 2023.

Prsten se 17,61 karátovým modrým diamantem

Příhozy za prsten, který se poprvé objevil po 40 letech v soukromé sbírce, trvaly na akci Magnificent Jewels sedm minut, uvedla ve středu společnost Christie’s. Konečná cena dosáhla téměř horní hranice předprodejního odhadu. Bleu Royal v brusu pear (tvar kapky) je zároveň největším vnitřně bezchybným modrým diamantem odstínu Fancy Vivid Blue, který se kdy objevil v dražbě.

Celkem tato ženevská aukce vynesla 77,7 milionu dolarů, zúčastnili se jí účastníci z třiceti sedmi zemí a kupce našlo 93 % položek.

Níže naleznete představení dalších čtyř významných aukčních předmětů, které doplňují první pětici na Magnificent Jewels:

Prsten s diamantem sytě růžové barvy Fancy Intense Pink

Obdélníkový briliant modifikovaného brusu o váze 8,77ct, sytě růžové barvy Fancy Intense Pink, čistoty VVS1, který byl součástí obroučky zdobené bílými přírodními diamanty, vynesl částku 5,2 milionu dolarů.

Rubínový prsten Harry Winston

Prsten Harry Winston s 21,88ct barmským rubínem ve tvaru cushion (polštářku) byl vydražen za částku 2,6 milionu dolarů.

Přívěsek s diamantem tvaru srdce

Dále Christie’s prodala na ženevské aukci tento přívěsek s diamantem srdcového briliantového brusu o váze 55,75ct a parametrů F/VVS1 za 2,6 milionu dolarů.

Briliant tvaru srdce

Vítězný dražitel zaplatil 1,7 milionu dolarů za vlastnictví srdcového briliantu o hmotnosti 30,02ct, barvy D, čistoty VVS1, který byl umístěn v prstenu od návrháře Chanson & Cie.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?