2020-06-10 16:15:00

POSLEDNÍ OBCHODNÍ DNY PRO AUSTRALSKÉ DIAMANTY

Od prvního zveřejnění informace, že ke konci roku 2020 bude australský diamantový důl Argyle uzavřen, uběhly již dva roky a za šest měsíců se tato pro mnohé neuvěřitelná zpráva stane skutečností.

Majitel dolu, těžařská společnosti Rio Tinto, tak usilovně pracuje na svých posledních krocích spojených s jejich značkou růžových diamantů. Nejen, že postupně utlumuje těžařské práce, zahájila také první kroky v následné rekultivaci krajiny zasažené těžbou, ale i přípravu celkem tří posledních obchodních dnů. 

Těchto prodejních akcí, jak už je u Argyle zvykem, se budou moci zúčastnit pouze vybraní obchodní partneři, kteří tak získají jedinečnou příležitost zakoupit a alespoň dočasně vlastnit úplně poslední vytěžené růžové diamanty z proslulého australského dolu Argyle.

Zatím nejsou známy další podrobné informace k těmto prodejům, a tak můžeme pouze spekulovat, že jednou z nich bude úplně poslední prestižní aukce „Argyle Tender“, kterou Rio Tinto každoročně pořádá již od roku 1983.

Můžeme se tak prozatím pouze těšit a odhadovat, jaké barevné diamanty budou předmětem této dražby. Jedno je ovšem jisté, vzhledem k malé výtěžnosti dolu se dá očekávat velmi omezený počet nabízených artiklů.


Jaké růžové diamanty se prodávaly na "Argyle Pink Diamonds Tender“ v roce 2019, naleznete v článku: RIO TINTO PŘEDSTAVUJE SEZNAM VÝROČNÍCH DIAMANTŮ 2019


Rozšířili jsme i naši nabídku růžových diamantů

VVDiamonds jako jeden z členů prestižní společnosti The Fancy Color Research Foundation, velmi intenzivně sleduje vývoj trhu s barevnými diamanty, a reaguje na něj soustavným doplňováním své speciální nabídky FANCY diamantů: Ruzovediamanty.cz

Mezi nejzajímavější novinky patří:

Růžový diamant 0.28ct 2PR (Fancy Vivid Pink)/I1 s ARGYLE certifikátem

 

Barva 2PR – Diamant, který zaujme pozornost svým dokonale sytým odstínem ohodnoceným společností Argyle jako 2PR. Tedy druhou nejvyšší hodnotou odstínu Pink Rosé. Americká gemologická laboratoř většinou využívá jako ekvivalent k této hodnotě stupeň „Vivid“.

Detail růžového diamantu

 

Růžový diamant 0.16ct 7P (Fancy Pink)/VVS1 s ARGYLE certifikátem

Čistota VVS1 – Růžové diamanty z dolu Argyle běžně obsahují značné množství přírodních inkluzí, a proto je u nich velmi vzácné jakékoli hodnocení čistoty přesahující stupeň „Small inclusion 1“. Stupeň VVS1 se tak řadí mezi extrémně raritní hodnocení, které stojí za pozornost mnohých investorů.

Detail růžového diamantu 

Růžový diamant 0.11ct 5PP (Fancy Deep Purplish Pink)/SI1 s ARGYLE certifikátem


Kulatý briliant – Kvůli náročnosti na intenzitu odstínu surového diamantu, je briliant společně s brusem emerald vůbec nejcennějším tvarem diamantů z dolu Argyle.

 

Barva 5PP –Diamant vyniká svým hluboce sytým odstínem purpurovorůžové barvy, kterou diamantový důl Argyle ohodnotil stupněm 5PP.

Detail růžového diamantu

 

Zatím poslední naskladněné diamanty z dolu Argyle (akt. 16.6.2020)

Růžový diamant 0.18ct 4P SI2 s ARGYLE certifikátem


Australský diamant dokonale zpracován do brusu „Oval“ jehož nádherný růžový odstín, u kterého nebyly prokázány žádné druhotné barevné modifikace, je ohodnocen velmi vzácným stupněm 4P.

Vstoupit na detail diamantu 

 

Růžový diamant 0.35ct 6P P1 s ARGYLE certifikátem


PRODÁNO


Růžový diamant z Austrálie, který se díky své hmotnosti řadí do skupiny diamantů 0,30ct až 0.39ct. Do této hmotností kategorie spadá z celkového množství vytěžených diamantů pouhých 2.8 % vytěžených růžových diamantů v dole Argyle.

 

Celou naši nabídku naleznete na specializovaných stránkách: www.ruzovediamanty.cz 

Upoutala Vás, nebo pro nás máte jakékoli otázky k tomuto tématu? Obraťte se na nás elektronicky na emailu podpora@vvdiamonds.cz, telefonicky na čísle +420 721 639 954 nebo na našem chatu.

Vybrané produkty


0.87ct Fancy Vivid Yellow/SI1 s IGI certifikátem
268 500 Kč bez DPH

0.50ct Fancy Vivid Yellow/SI2 s GIA certifikátem
87 400 Kč bez DPH

0.15ct 5PP Fancy Intense Purplish Pink/SI2 s ARG a GIA certifikáty
1 130 000 Kč bez DPH

0.51ct Fancy Intense Yellow/SI1 s GIA certifikátem
43 332 Kč bez DPH

Mohlo by Vás zajímat


Nejdražší dražený šperk roku se prodal v Ženevě
CELÝ ČLÁNEK >

Modrý diamant Infinite Blue míří do aukce
CELÝ ČLÁNEK >