Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

CERTIFIKÁTY GIA ZAČÍNAJÍ BÝT ZCELA DIGITÁLNÍ


Certifikáty “GIA Diamond Dossier” vydávané Americkým gemologickým institutem pro diamanty o hmotnosti pod 1.00ct jsou od 2. ledna 2023 plně digitální. Laboratoř si od tohoto kroku slibuje větší bezpečnost, ale také pohodlí svých klientů, protože certifikáty budou nyní dostupné kdykoliv, a to doslova na pouhé kliknutí.

Přístupnost certifikátů

Přístup k certifikátům GIA bude nyní možný následujícími třemi způsoby.

1. Nová aplikace GIA: Prohlížejte, organizujte a posílejte své certifikáty GIA přímo z mobilní aplikace, která nabízí též propojení s aplikacemi třetích stran jako je Apple Wallet. Certifikát lze také do mobilního zařízení nahrát jednoduchým načtením QR kódu. Aplikaci naleznete pod následujícím odkazem: Stahujte zde
2. Kontrola certifikátu na stránkách GIA: Stejně jako v předchozích letech i nyní je možné provést ověření skrze oficiální stránky Amerického gemologického institutu: GIA.edu, kdy se vám po vložení čísla certifikátu diamantu (služba Report Check) objeví jeho kompletní parametry.
3. Napojení certifikátů skrze API: GIA také nyní umožňuje integraci dat přímo do obchodních materiálů klientů, kteří využívají jejich služeb.

Poznejte hodnocení svého diamantu

Víte jak číst v certifikátu, a kde nalézt ty nejdůležitější informace o kvalitě vašeho diamantu? Digitálně dohledáte všechny důležité aspekty od 4C až po jeho proporce.

Kvalita diamantu 4C:

Certifikát též obsahuje veškeré detaily o proporcích brusu diamantu, které mají dopad na jeho výslednou brilanci nebo lesk. V certifikátu nalezneme také poučení o tom, že diamant obsahuje laserovou inskripci.

Co majitelé diamantů s certifikací GIA nyní potřebují

K ověření diamantu a do přístupu k jeho parametrům stačí majiteli diamantu s certifikací GIA znát číslo certifikátu a mít přístup k internetovým stránkám Amerického gemologického institutu.

Obchodníci pak mohou svým klientům poskytovat přístupové karty nebo kopie certifikátů, které jsou taktéž dostupné při ověření diamantu ve službě Report Check.

Často kladené dotazy k digitalizaci certifikátů

Mění se přístup k papírovým certifikátům, které byly dosud běžně k dispozici?

Pohled na papírové certifikáty zůstává stejný. Digitalizace pro webové ověření byla zahájena již roku 2010, a proto se pro klienty s tímto typem certifikátu nic nemění.

Budou veškeré zprávy GIA v budoucnosti pouze digitální?

Společnost GIA plánuje do roku 2025 kompletně převést své portfolio služeb do digitální formy.

Bude možné získat tištěnou verzi certifikátů “GIA Diamond Dossier”?

Od 2. ledna 2023 nebude GIA nabízet tištěnou verzi těchto certifikátů. Zákazníci však budou mít standardní přístup prostřednictvím nové aplikace nebo služby Report Check k PDF dokumentům, které je možné si pro vlastní účely vytisknout.

Jak GIA zajišťuje bezpečnost a pravost jejich zpráv?

Veškeré digitální zprávy jsou bezpečně uloženy a chráněny v cloudové databázi společnosti GIA, pro kterou je bezpečnost jejich proprietárních informací tou nejvyšší prioritou.

Má digitalizace vliv na náklady a kvalitu certifikace?

Náklady na certifikaci diamantů zůstávají stejné.

Výzkum, nezaujaté hodnocení a analýzy společnosti GIA nastavují globální standardy, které celosvětově pomáhají chránit veřejnost při nákupu drahých kamenů. Digitální dokumentace tak bude i nadále poskytovat vysoce relevantní data, na která jsme v minulosti byli zvyklí. Hodnota certifikátů GIA spočívá v odbornosti, přesnosti a integritě, jež jsou aplikovány na každý diamant, který GIA klasifikuje. Ne ve formě, kterou byl certifikát vydán.

Jaké výhody digitalizace certifikátů GIA přináší?

Obchodníci, ale i koncoví zákazníci budou mít nyní své certifikáty přístupné kdykoli a kdekoli. Pouhým dotykem prstu lze zprávu odeslat, uložit nebo naskenovat pomocí QR kódu.

Jaký je další přínos digitalizace certifikátů?

Převedením certifikátů do digitální podoby pomůže ušetřit každý rok okolo 20 tun papíru a 18,5 tun plastu. Tento krok tak bude mít pozitivní dopad i na naše životní prostředí.

Pokud máte jakékoli další dotazy k digitální certifikaci GIA, neváhejte se na nás obrátit, a to buďto na emailové adrese: [email protected], telefonu +420 721 639 954 nebo našem chatu.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?