Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

MODRÝ DIAMANT INFINITE BLUE MÍŘÍ DO AUKCE


Aukční síň Sotheby’s nabídne v Hong Kongu unikátní jednopoložkovou dražbu modrého diamantu. Očekává se, že prodejní cena dosáhne výše až 37 milionů amerických dolarů.

Prodejem zářivě modrého diamantu fantazijního brusu nesoucí název Infinite Blue Diamond, bude 5. října zahájena podzimní série hongkongských luxusních aukcí světoznámé společnosti Sotheby’s. Jedná se vskutku o speciální událost, protože tento nádherný barevný diamant nabízí hned několik unikátních vlastností. Jeho brus byl záměrně zpracován tak, aby v souhrnné hmotnosti byla zahrnuta číslovka 8, která je v Asii považována za symbol prosperity a je také univerzálním znakem pro nekonečno. 

Modrý diamant Infinite Blue

Původní surový diamant z něhož byl Infinity Blue vybroušen, byl objeven v dole Cullinan společnosti Petra Diamonds v Jihoafrické republice. Jedinečný drahokam spadá mezi modré diamanty z tohoto dolu, které díky klasifikaci IIb tvoří skupinu menší než 0,1 % z celku. Dále je jedním z pouhých čtyř diamantů z dolu Cullinan s hodnocením odstínu Fancy Vivid Blue o hmotnosti vyšší než 10ct, které se kdy dostaly do aukce.

Detailní pohled na Infinity Blue

Označit Infinity Blue za “výjimečný” by bylo slabé slovo, uvedl Americký gemologický institut (GIA). Vzápětí jeho zástupce dodal: “Šance najít modrý diamant je tou nejvyšší mírou vzácnosti. Tento nádherný a pozoruhodný drahokam je příkladem toho, co může vzniknout, když sama příroda nastaví možnost a lidstvo se takového přírodního pokladu chopí – vznikne dokonale zářivý diamant s doslova oduševnělým světelným představením. Infinity blue bude i nadále ohromovat znalce, sběratele nebo milovníky drahých kamenů. Ve světě klenotů si zkrátka modré diamanty berou pozornost sami pro sebe.”

Modrý diamant Infinite Blue

Diamanty modrého odstínu můžete nalézt také v naší skladové nabídce barevných diamantů. Pokud máte jakékoli další otázky týkající se nejenom modrých diamantů, neváhejte se na nás obrátit. Velmi rádi se Vám budeme věnovat.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?