Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

HISTORICKÁ DRAŽBA BEZBARVÉHO DIAMANTU


Celosvětově známá aukční síň Christie’s nabídne k prodeji 228.31 karátový diamant, jehož cena by se při nadcházející aukci v Ženevě mohla pohybovat mezi částkami 20.000.000 až 30.000.000 amerických dolarů.

Nádherný přírodní diamant nesoucí název „The Rock“ je dokonale zpracovaný briliant, kapkovitého brusu, barvy G a čistoty VS1. Podle Christie’s by se mělo jednat o vůbec největší bílý diamant, který se kdy na aukci objevil. Předchozí rekord z kategorie bílých (čirých) diamantů stanovil drahokam o hmotnosti 164.41ct, který aukční síň vydražila v Ženevě roku 2017 za neuvěřitelných 33.700.000 amerických dolarů.

Diamant The Rock je zároveň největší existující diamant na stupnici čirých diamantů barvy D až Z, který kdy vůbec Americká gemologická laboratoř – GIA klasifikovala.


  • zarovka

    Diamant byl tedy ohodnocen v nejuznávanější gemologické laboratoři, jejíž mezinárodní certifikáty naleznete také u velké části diamantů z naší skladové nabídky.


The Rock byl nalezen a zpracován v Jihoafrické republice před více jak 20 lety a nyní by se měl stát titulním předmětem aukce „Magnificent Jewels“, která se uskuteční 11. května 2022 ve švýcarské Ženevě.

Jak pronesl generální manažer pro mezinárodního obchod společnosti Christie’s pan Rahul Kadakia: “ Diamant The Rock by se měl připojit k těm nejlepším z legendárních drahokamů, které kdy prošly globálními aukčními místnostmi Christie’s od roku 1766. Trh s diamanty je v současné době obzvláště aktivní, a proto jsme si jistí, že tento senzační drahokam upoutá během letošního jara pozornost mnoha sběratelů a investorů po celém světě.“

Christie’s jako první vystaví The Rock ve svém showroomu v Dubaji, a to od 26. do 29. března 2022. Následně jej přiveze do Tchaj-peje a New Yorku. Do Ženevy bude diamant dopraven až 6. května, tedy těsně před jeho prodejem.

Čirý diamant The Rock