Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

PROČ INVESTOVAT DO DIAMANTŮ?


Nákup a prodej investičních diamantů je naší hlavní obchodní činností. Mnozí z Vás již jistě slyšeli o pojmu investiční diamant a někteří mohou v současné nejisté době o investici do diamantu uvažovat.

Investice do diamantů

Nákup a prodej investičních diamantů je naší hlavní obchodní činností. Mnozí z Vás již jistě slyšeli o pojmu investiční diamant a někteří mohou v současné nejisté době (konflikt na Ukrajině a vlastně takřka po celém světě, terorismus, Brexit, hrozba pádu Deutsche Bank, intervence ČNB aj. – je toho bohužel dost) přemýšlet právě o investování do diamantů. Pokud si nyní najdete pár minut volného času a tento článek si přečtete, možná zjistíte, že právě diamant splňuje požadavky, které od investice očekáváte.

investiční diamant s certifikátem GIA

Diamant je nejkoncentrovanější forma bohatství

1mil Kč investovaných do diamantu může vážit i méně než 0.10gramu (méně než 0.50ct v případě barevného diamantu). Oproti tomu ve stejné hodnotě pořídíte cca. 1kilogram zlata nebo cca. 72kilogramů stříbra. Tento fakt činí diamanty lehce mobilní, skladovatelnou investicí. Je velmi příjemné pokud můžete i veškeré své bohatství přesunout na druhý konec světa ve vlastní kapse. Rovněž nemusíte řešit jeho uskladnění. Diamant můžete bezpečně uložit například v bankovní schránce, kam byste oněch zmíněných 72kg stříbra ukládali velmi těžko.


Vlastnictví diamantu není evidováno

V současné době nepodléhá nákup diamantu žádné evidenci. Úřady ani Váš soused zkrátka nemusí o Vašem majetku vědět.


Diamant je nezávislá investice

Cena diamantů není závislá na cenách jiných komodit a i v době finanční krize prokázala odolnost tržním propadům.


Stabilní nárůst hodnoty

Vývoj ceny diamantů je stabilní a historicky má jen velmi málo mírných výkyvů. Od investice do diamantu může investor očekávat takřka konstantní nárůst hodnoty. Nárůst je nicméně mírný, a proto by měl diamant primárně sloužit jako uchovatel hodnoty, jehož cenový nárůst slouží k pokrytí inflace a drobnému zisku.

Pro příklad uvedu zhodnocení 1ct, 2ct, 3ct a 5ct diamantu parametrů D/IF za posledních 10 a 20 let.

1ct D/IF +26% (10 let); +45% (20let)

2ct D/IF +41% (10 let); +87% (20let)

3ct D/IF +93% (10 let); +135% (20let)

5ct D/IF +119% (10 let); +163% (20let)


Obchodovatelný po celém světě

Celosvětově se cena diamantů řídí mezinárodně uznávaným ceníkem Rapaport. Na likviditu diamantů nemá proto žádný vliv na jakém konci světa se nacházíte, protože se v daném místě bude obchodník stále řídit stejným ceníkem. Buďte si však jisti, že je nezbytné, aby Váš diamant byl opatřen jedním z mezinárodně uznávaných certifikátů.


Na co si dát při nákupu pozor

Aby diamant neztratil na své kráse i po finanční stránce, je nezbytné při nákupu dbát na nejnižší možnou cenu a mezinárodně uznávaný certifikát. Draze koupený diamant totiž může řadu let vydělávat pouze na marži prodejce. Nenechte se obalamutit masivní reklamou konkurenčních prodejců nebo různými nesmyslnými garancemi. Při nákupu diamantu dbejte hlavně na mezinárodní certifikát, perfektní parametry diamantu a cenu. Protože až budete Vy nebo Vaši potomci diamant v budoucnu prodávat, bude Vás zajímat hlavně rozdíl mezi cenou pořizovací a prodejní.

VVDiamonds vzhledem k striktnímu řízení nákladů a členství na diamantové burze garantuje nejnižší ceny investičních diamantů v Čechách a na Slovensku, které jsou srovnatelné s předními zahraničními prodejci.

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?