Můj účet

Jazyk

Potřebujete poradit?

+420 721 639 954

MODRÝ DIAMANT BULGARI TRHAL LETOŠNÍ REKORDY


Modrý diamant o váze 11.16ct se v úterý 16.5.2023 stal podle společnosti Sotheby’s vůbec nejcennějším drahokamem letošních ženevských aukcí.

Diamant kapkovitého tvaru je označován celým názvem Bulgari Laguna Blu a odborníci včetně široké veřejnosti si jej cení díky velmi vzácnému, sytému odstínu stupně Fancy Vivid Blue. Aukce o tento nádherný modrý diamant trvala necelých pět minut a dle slov aukční síně se jednalo o souboj mezi hned několika kupci.

diamant Bulgari Laguna Blu

Výsledná částka pak překročila předprodejní odhady a zastavila se na sumě 25,2 milionu amerických dolarů. Diamant Bulgari byl hlavní položkou při prodejní události Magnificent Jewels a Noble Jewels, během které se prodaly šperky a drahé kameny v součtu za 85,4 milionu USD. Jedná se o nejvyšší částku připadající na jednu aukci společnosti Sotheby’s za posledních pět let.

Obrovský zájem byl i o další položky

Vedoucí ženevské pobočky Sotheby’s potvrdil enormní zájem investorů a sběratelů také o další barevné drahokamy, zejména pak o unikátní smaragdy ze specifických lokací, ale také o žluté diamanty, jež taktéž pozoruhodně překonávaly původní cenové odhady.

Současné celosvětové ekonomické dění velmi napomáhá klenotnickému průmyslu, ve kterém hledají investoři stabilní komodity pro uchování hodnoty svých volných finančních prostředků. Ceněné barevné drahokamy a investiční diamanty jsou tak stále žádanějším zbožím, které kritéria pro tento typ investice dokonale splňuje.

Více informací se může dočíst v následujícím článku: LUXUSNÍ ŠPERKY JAKO OCHRANA PŘED EKONOMICKÝMI VÝKYVY

Mezi další zajímavé položky ženevské aukce Magnificent Jewels a Noble Jewels patřily:

Prsten s 22 karátovým růžovým diamantem

Prsten osazený centrálním téměř 22 karátovým diamantem brusu Cut-Cornered Rectangular Modified Brilliant intenzivní růžové barvy. Šperk byl dále zdoben půlkarátovými půlměsícovými diamanty odstínu Fancy Deep Greyish-Blue. Konečná částka 11.8 milionu dolarů.

Prsten osazený pětikarátovým růžovým diamantem

Prsten osazený pětikarátovým růžovým diamantem obdélníkového modifikovaného briliantového brusu a růžového odstínu Fancy Vivid Purplish-Pink, který byl vydražen za částku 6.3 millionu USD.

Prsten osazený žlutým diamantem

Prsten osazen žlutým diamantem o hmotnosti 11.57ct odstínu stupně Fancy Vivid Yellow, který svůj původní cenový odhad více než zdvojnásobil na částku 1.3milionu USD.

Diamanty totožných odstínů můžete nalézt i v naší kategorii skladových barevných diamantů, které v případě žlutých diamantů dominuje například následující nabídka:

Rádi byste s námi toto téma prodiskutovali nebo na nás máte konkrétní otázky?